in

Το Καλύτερο Αυτοκίνητο του Κόσμου

Το Καλύτερο Αυτοκίνητο του Κόσμου

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιο είναι Το Καλύτερο Αυτοκίνητο του Κόσμου; Αυτή τη στιγμή (τουλάχιστον) ακούει στο όνομα Tesla Model S. Η Tesla είναι Αμερικάνικη εταιρία προσηλωμένη στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στην εξέλιξη των μπαταριών.

+ Έχουμε λοιπόν ένα 100% ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο (Πείτε αντίο στο φιλαράκι σας τον βενζίνα).

+ Η αεροδυναμική του αμαξώματος με τον συντελεστής οπισθέλκουσας Cd στα 0,24 το κάνει το πιο αεροδυναμικό μοντέλο στη κατηγορία του.

+ Είναι ταχύτατο! Στα 0-400 m δεν σας περνάει κανείς. Διαθέτει 415 ίππους μεταξύ 5.000 και 6.700 σ.α.λ. και η ροπή του κινητήρα είναι 600 Nm διαθέσιμη από τις 0 (μηδέν) στροφές!!! Για τα 0-100 χλμ/ώρα το μοτέρ των 85 KWh χρειάζεται μόλις 4,2 δεπτ. και για τα 0-400 m χρειάζονται μόλις 12.6. Η τελική του ταχύτητα φτάνει μόνο στα 210 χλμ/ώρα αλλά εντάξει… αν θέλεις μεγαλύτερες κλήσεις από την τροχαία καλύτερα μην το πάρεις.

Εδώ στο video τα φράζει σε μία BMW M5, 555 ίππων και 680 Nm.

+ Η αυτονομία του (με μία φόρτιση) φτάνει τα 460 χλμ με τη Tesla να δίνει εγγύηση οχτώ ετών και απεριόριστων χλμ. για τις μπαταρίες. (Οι τεχνικοί αναγγέλλουν πως στα επόμενα 4 χρόνια θα υπάρχουν μπαταρίες που θα φτάνουν την αυτονομία του αυτοκινήτου στα 804 χλμ)

+ Η φόρτιση των μπαταριών εκτός από το οικιακό δίκτυο, γίνεται από τους σταθμούς Superchargers, δωρεάν εφ’ όρου ζωής (στην Ελλάδα δεν είναι διαθέσιμοι ακόμα). Η πλήρης φόρτιση διαρκεί περίπου μια ώρα, με το 50% της φόρτισης να γίνεται σε μόλις 30 λεπτά. Το κόστος για φόρτιση από το οικιακό δίκτυο υπολογίζεται στα 500€ για 18.000 χλμ. (Αν βάλεις μερικά φωτοβολταϊκά λες αντίο και στην ΔΕΗ)!

+ Το ασφαλέστερο αυτοκίνητο του κόσμου με 5,4 Αστέρια. Το Tesla Model S απέσπασε το μεγαλύτερο βαθμό που έχει δώσει ποτέ ο οργανισμός ασφαλείας της Αμερικής, NHTSA. Αυτός βαθμολογεί τα crash test σε κλίμακα 1 έως 5 αστεριών, με το Model S να αποσπά 5,4 αστέρια!

+ Είναι ένα «Τέρας» τεχνολογίας και ποιότητας. Το πρώτο πράγμα που σου κλέβει τη ματιά είναι η τεράστια οθόνη των 17 ιντσών, με την εταιρία να την χαρακτηρίζει ως την πιο προηγμένη οθόνη αυτοκινήτου του κόσμου.

Το Καλύτερο Αυτοκίνητο του Κόσμου

+ Η κορυφαία έκδοση Signature Performance 85 kWh κοστίζει 72.000 € (όταν πολύ χειρότερα αυτοκίνητα κοστίζουν πολύ ακριβότερα).

Το Καλύτερο Αυτοκίνητο του Κόσμου