in ,

Εγκαινιάζεται η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ»

Εγκαινιάζεται η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ»

Τι το καλύτερο από το να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά μαζί με τη δημιουργία μιας βιβλιοθήκης που θα περιλαμβάνει τα βιβλία της αγαπημένης, μικρών και μεγάλων, Πηνελόπης Δέλτα.

Η Ψηφιακή ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ» θα φιλοξενήσει σταδιακά όλα τα έργα της συγγραφέως, μέσα από προσεγμένες ψηφιακές εκδόσεις βιβλίων, που θα μπορεί ο επισκέπτης να διαβάζει Online, να κατεβάζει και να εκτυπώνει εντελώς ελεύθερα και νόμιμα. Επίσης θα προστεθούν κείμενα, εργασίες και βίντεο με αναλύσεις καθώς και βιογραφικά στοιχεία.

Η Πηνελόπη Δέλτα (1874-1941) γεννημένη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, θεωρείται από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες συγγραφείς.  Έγραψε κυρίως λογοτεχνία για παιδιά (διηγήματα, ιστορικά αφηγήματα, παραμύθια), καθώς και μελετήματα που αφορούσαν παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά ζητήματα. Η αγάπη της για την πατρίδα και καθετί ελληνικό φτάνει στο πάθος που φαίνεται και στα γραπτά της.

Η Βιβλιοθήκη για αρχή φιλοξενεί ίσως τα δυο πιο αγαπημένα βιβλία της συγγραφέως: «ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗΣ» και «ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ».

Τα ψηφιακά βιβλία διατίθενται ελεύθερα προς κάθε χρήση. Το αντίτιμο για όσους το επιθυμούν είναι, στις δύσκολες εποχές που περνάμε, να βοηθούν τους γύρω τους με όποιον τρόπο μπορούν.

Επισκεφθείτε εδώ τη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ >>